Sybrand

I Hate Music! wervelende opera voor kinderen

3 september 2018

Denken, dromen en alle vragen stellen die je wilt. Het is het uitgangspunt van I Hate Music!, een coproductie voor kinderen van het nieuwe gezelschap Opera Compact en operagezelschap Opera Zuid, die afgelopen vrijdag in première is gegaan in het huistheater van Opera Zuid aan het Malpertuisplein in Maastricht.

I Hate Music! is een gloednieuwe opera voor kinderen die op vrijwel elke locatie kan staan. Alles draait om Barbara, een meisje dat op zoek gaat naar iemand die alles weet. Maar hoe kom je er achter of iemand alles weet? Gewoon, door te vragen. Heel veel te vragen... Maar als Barbara vijf keer ‘waarom?’ heeft gevraagd, blijken de meeste mensen anders te reageren dan ze had verwacht.

De voorstelling, die tot stand gekomen in met steun van onder meer de Gemeente Maastricht en de Stichting Elisabeth Strouven, is doorspekt met beeldende muziek van Ives, Milhaud, Ravel en Bernstein.

De voorstelling duurt 35 minuten plus 15 minuten nagesprek en is speciaal geschikt voor de leeftijd 6-8 jaar (groep 3 t/m 5). De zang wordt verzorgd door Opera Zuid-ster Fenna Ograjensek. Robert Weirauch zit achter de piano. De regie is in handen van Sybrand van der Werf, artistiek leider van Opera Compact, die bij Opera Zuid de afgelopen jaren tekende voor een aantal grote operaproducties.

De productie maakt deel uit van de speciale voorstellingen van Opera Zuid in het kader van het Bernsteinjaar 2018. De liederencyclus is gebaseerd op gedichten die Bernstein zelf schreef. Volgens kenners van het werk van de grote Amerikaanse componist gaat het om een muzikaal pareltje waarin Bernstein getuigt van een groot inzicht in de kinderpsyche. Grillig en humoristisch schetst hij vijf kleine gedachtenkronkels waar grote levensvragen haast ongemerkt de revue passeren. De cyclus is opnieuw vertaald in het Nederlands en aangevuld met liederen van Charles Ives en Maurice Ravel.

Speellijst

4 april 2020

Don Giovanni

20:00

Theater de Maaspoort - Venlo

Première!

Website locatie

17 april 2020

Don Giovanni

20:00

Munttheater Weert

Website locatie

18 april 2020

Don Giovanni

20:00

Theater de Velinx Tongeren

Website locatie

19 april 2020

Don Giovanni

15:00

Parkstad Limburg Theater Kerkrade

Website locatie

26 april 2020

Don Giovanni

15:00

Theater de Schalm Veldhoven

Website locatie

Alle voorstellingen